Temel İlkeleri Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, ederını etkileyen bir diğer faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara müsait olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Tütün intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Söz konusu birey kayıplarının evetşanabileceği yangın felaketleri olduğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın bapsı çoğunlukla 60 an, B derslikı bir yangın kapısı ise 30 an boyunca yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Sıcaklıkla genleşerek kötüı sızdırmayan özel conta ve ateşe dayanıklı sırça takılabilme özelliği bulunmaktadır.

Evlerde, hizmetyerlerinde, okullarda ve çeşitli mevki kurumlarında olması müstelzim yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlamış olurında insanoğluın hızlı ve kolay biçimde yangın alanlarını ayrılma etmesi için kullanılmakta olan önemli mimarilar arasındadır.

Icraatında kanatlardan biri sabit öbürü hareketlidir. Mıhlı kanada ast üst sürgü ve arka branş uygulandığı kabilinden, dikey panik bar uygulanarak her iki kanadın da aynı anda açılması sağlanarak henüz lüks insanoğlunun geçişine yada tahliyesine olanak verir.

Kanat adetsı veya kullanılması istenen menteşelerden kollara derece nitelikli bir malzeme ile mimarilacak üretimlerde yangın bapsı pahaı belirlenebilmektedir.

Özellikle hassas ve zikıymet materyallerin olduğu odaların kapılarının kesinkes yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği karşı size bilgi verecektir.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belli başlı bir süre ısı ve yalım intikaline direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

Smoke-proof fire seals with 35 mm expansion feature are used. The use of these gaskets is mandatory in accordance with fire regulations.

Yangın kapısı 120 dakikaya denli ısıevet dayanıklıdır. Bunun sebebi ise yangın kapısı imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta tuzaküminyum, hidrolik malzeme ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu dü husus ısıya dayanıklı olmasını katkısızlar.

Antrparantez, ehven yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyartıyorlar.

Report this wiki page